Régi, mert szellemiségében őrzi a régi értékeket, ahol a gyógyítás és segítség még megelőzik a profit diktálta értéket. A gyógyszertár többször is megújult, utoljára 2016 januárjában, mikor új generáció vette át a vállalkozást. A szellemiséget megőrizve, de 21. századi köntösbe bújtatva a patika jelentős szerepet tölt be a modern betegellátásban. Minden egészségpénztár-kártyát elfogad, pay-pass terminálokat használ és rövidesen az e-vásárlást is bevezeti. Széles kínálattal és szakmai tapasztalattal rendelkezünk a vényköteles és a szabad vásárlású gyógyszerek (Boiron homeopátia, Schüssler-termékek), a gyógyhatású készítmények (vitaminok, étrendkiegészítők) valamint a dermokozmetikumok (Vichy, Uriage, Eucerin, Bioderma, La Roche) terén is. Betegeink számára ingyenes vércukorszint-mérést biztosítunk. Valamint gyógynövény és herbária termékekkel továbbá megrendelésre gyógyászati segédeszközökkel is bővítettük a kínálatot. Legfőképpen igyekszünk megfelelő gyógyszeráru készletet tartani, a magisztrális gyógyszert elkészíteni, hogy mindent egy helyen kapjon meg a beteg!

3 érv mellettünk:

1.) Széles gyógyszerkészletünk és az orvosi receptek alapján előállított saját készítményeink biztosítják, hogy a beteg megtalálja nálunk a számára legmegfelelőbb (és nem a legdrágább) orvosságot, esetleg kezelési tanácsot.

2.) Felelősségteljes és magasan szakképzett személyzet

3.) Nálunk mindent egy helyen megtalál!

Régi Gyógyszertár – ahol a régi értékek új formát öltenek Siófokon a vasútállomással és a központi buszmegállóval szemben, ingyenes parkolási lehetőséggel (az épület mögötti udvarban a játszótér felőli oldalon).

Az Officina

A Régi Gyógyszertár elhivatott csapata

A váró helyiség és a játszósarok

Gyógyszerészeink: Tímea, Péter és Szilvia

Kalmár Annamária
(ügyvezető)

Dr. Arnold Péter
(gyógyszertárvezető)

Nyitva az Önök szolgálatára

A gyógyszertár története

A Régi Gyógyszertár ősét Szentlélek Patikának hívták, és eredetileg a Fő téren állt Siófok szívében. Hiszem azt, hogy nevéhez hűen a gyógyszertár életét azóta is áldás kíséri, és ez segítette túl az elmúlt évtizedek válságain és sorscsapásain. A szocializmusban 50. számú állami Gyógyszertárként működött, és 1970-ben költöztették a mai helyére a Fő utcára. Szárnyai alatt a dolgozók biztos megélhetésre leltek, emellett magas szakmai színvonalon végezhették hivatásukat. 1995-ben a privatizáció nagy válaszút elé állította a hazai patikákat, mely döntően meghatározta a gyógyszertárak jövőjét. A mai Régi Gyógyszertár megálmodója az a gyógyszerész páros volt, akik ebben az időben már több mint 20 éve a patikában dolgoztak: Kalmár Istvánné, az édesanyám és Vágvölgyi Ilona. Nevét is ekkor kapta, mivel siófokiak kivétel nélkül így emlegették a gyógyszertárat. Kevés elhivatottabb és alázatosabb embert ismertem a szakma iránt, mint őket, akik szívükben-lelkükben gyógyítók – és nem kereskedők – voltak. Akik a gazdasági és politikai helyzet miatt vállalkozók lettek, de soha egy percre sem felejtették el, mint jelent gyógyszerésznek lenni, segítséget nyújtani az embereknek, gyógyítani a testi és bizony olykor a lelki bajokat. Közel két évtizedig működtették eredményesen a patikát és adtak ezzel munkát számos munkavállalónak. Szakmai berkekben híresek voltak nyitottságukról, hozzáértésükről, jó szívükről és a patikájukban uralkodó családias légkörről. Az évek alatt számtalan gyógyszerész tanulót neveltek ki, akik később sikerrel állták meg a helyüket, és sokszor évekig visszajártak, hogy sikereikről beszámoljanak és megköszönjék az itt szerzett tapasztalatokat. Ide mindenki örömmel jött. Sajnos 2015-ben hosszú betegeskedés után édesanyám örökre lehunyta a szemét, és számomra hamar szívüggyé vált, hogy az álmát folytassam, és hogy emlékét az élete munkáját jelentő gyógyszertár falai között életben tartsam. Ez nem sikerülhetett volna régi barátom, Dr. Arnold Péter és felesége, Dr. Arnold-Kovács Szilvia nélkül, akik vállalták a patika szakmai feladatainak ellátását, és velem együtt hittek abban, hogy ennek a gyógyszertárnak van jövője. Mert olyan helyre, ahol a betegeken szívvel-lélekkel segítenek, mindig szükség lesz.

Szeretettel, Kalmár Annamária

Kalmár Istvánné gyógyszerész, Siófok 50. számú Gyógyszertár, 1971.

Dr. Arnold Péter gyógyszertárvezető és felesége Dr. Arnold-Kovács Szilvia