Nézze meg receptjeit a felhőben

|

Tudta, hogy telefonján keresztül bármikor megnézheti leleteit és e-receptjeit? Ehhez nem kell mást tennie, mint letölteni az EESZT, vagyis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér megújult alkalmazását: az EgészségAblakot. A mobilapplikáció (lásd a logót a mellékelt ábrán) lakosság számára ingyenesen elérhető az App Store, Google Play és HUAWEI AppGallery alkalmazásáruházakból.

Milyen adatok érhetők el az EgészségAblak alkalmazásban?

  • Elektronikus receptek

A Receptek menüpont alatt egy helyen megtalálhatók a gyógyszeres és a gyógyászati segédeszközök kiváltására felírt vények is.

  • Dokumentumok

Az applikációban az egészségügyi dokumentumok 90 napra visszamenőleg kereshetőek (leletek, ambuláns lapok, zárójelentések) és a Megosztás gombra kattintva letölthetőkké és megoszthatókká válnak. A megtekintett dokumentumokat a rendszer automatikusan tárolja.

  • Covid-igazolványok

Az új funkciók mellett továbbra is lehetőség van az Uniós oltási igazolvány, az Uniós tesztigazolvány és az Uniós gyógyultsági igazolvány megjelenítésére mobileszköz segítségével.

Az EgészségAblak kezelői felülete a telefonon


Az egészségügyi dokumentumok megtekinthetősége egyelőre teszt verzióban működik, ez azt jelenti, hogy 2023 júliusáig csak az elmúlt három hónap leleteit találhatják meg a felhasználók a telefonjukra letöltött applikációban. A tesztidőszak lezárultával pedig a páciens az összes egészségügyi dokumentációját láthatja a mobilján is. Így például a különböző laboreredmények, ambuláns lapok, az ellátó intézmény és orvos neve. A dokumentumok letölthetők az alkalmazásban, így azok offline állapotban később is megtekinthetők.

Az alkalmazást eddig 2,2 millióan töltötték le, míg a lakosság körében is népszerű eRecept alkalmazást több mint 140 ezren nyitották meg. 

forrás: www.eszfk.hu