5 jó tanács, hogy élvezze a napsütést

|

A nap gyorsan válhat bőrünk ellenségévé, ha nem védjük magunkat káros hatásaival szemben. Ismerje meg a napozás aranyszabályait, hogy megelőzze a kellemetlen meglepetéseket!

Válasszon megfelelő fényvédő krémet

Válassza a megfelelő fényvédő terméket – életkora, bőrtípúsa, a napsütés erőssége és a napon töltött idő figyelembevételével. Ne feledje, hogy erősebb napsugárzás esetén ajánlott magasabb SPF faktorszámú terméket választani. A napsugárzás intenzitása emelkedik a tengerszint feletti magassággal (hegyekben) és az egyenlítő közelében.

Használjon megfelelő mennyiségű fényvédőt

A termék helyes alkalmazása ugyanolyan fontos, mint helyes kiválasztása! 20 perccel napozás előtt bőségesen vigye fel a napnak kitett bőrfelületre a fényvédő krémet vagy sprayt. Két óránként vagy úszás és törölközés után ezt a mennyiséget újra fel kell vinni a védelem megőrzése érdekében. Ne feledje: elégtelen mennyiségű fényvédő használata esetén a védelem szintje fele, harmada a kívántnak, és növekszik a leégés kockázata.

Viseljen védő ruházatot

Egyetlen fényvédő termék sem nyújt 100%-os védelmet, a megfelelő ruházatra is fordítsunk figyelmet: a napon hordjunk széles karimájú kalapot, napszemüveget, pólót.

Kerülje a napsugárzást a legmelegebb órákban

Fényvédő krém használata mellett is csökkentse a napon tartózkodás idejét a legerősebb sugárzás idején: 11-16 óra között.

Napozzon fokozatosan

A leégés megelőzése érdekében az első napokban csak 15 percet tartózkodjon a napon, hogy bőrét hozzászoktassa és felkészítse a további napsugárzásra. Fényvédő krémet ezeken a napokon is fontos használnia.

 

Tájékozódjon a Régi Gyógyszertár aktuális napvédő termékeinek akcióiról itt.

 

(Forrás: www.uriage.com)